Peuterslapen

Logo droomkajuit

De Droomkajuit

Beste ouder,

Uw kind is klaar voor de kleuterschool maar een hele dag is nog even teveel van het goede? Uw kind heeft nog nood aan wat slaap en/of rust overdag? Dan hebben wij voor u de oplossing! De dienst voor onthaalouders van de gemeente Koksijde stelt graag in samenwerking met De Ark het initiatief ‘De Droomkajuit’ aan u voor!

 

De Droomkajuit?

Een onthaalouder vangt met veel zorg en toewijding kleuters op die in de namiddag nog eventjes willen wegdommelen. De Droomkajuit bevindt zich in een lokaal van de school en wil voor de jongste kleuters de overgang van dagopvang naar een voltijdse schooldag vlotter laten verlopen.

 

Hoe werkt De Droomkajuit?

Een onthaalouder haalt de kindjes om 12.30 uur uit de eetzaal en brengt hen naar De Droomkajuit, waar zij lekker kunnen indommelen onder haar toeziend oog. De onthaalouder maakt de kinderen om 15.30 uur (op vrijdag om 14.45 uur) klaar en brengt hen terug naar de klas waar ze de dag met de kleuterleerkracht kunnen afronden.

 

Wanneer?

Tijdens schooldagen op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag is De Droomkajuit open.

 

Hoe inschrijven?

Elke aanvraag gebeurt via de school of de dienst voor onthaalouders en wordt in volgorde van aanmelding ingeschreven. Er kunnen maximaal 8 kinderen per namiddag slapen. Indien er een slaapplaats vrijkomt, worden de ouders van het eerstvolgende kind op de lijst op de hoogte gebracht.
Uw kind kan gebruik maken van het peuterslapen tot de eerstvolgende vakantieperiode. Na iedere vakantie krijgen nieuwe, jonge peuters die op school starten, steeds voorrang op oudere kinderen.
Peuterslapen is er immers om de overgang naar volle schooldagen gemakkelijker te maken.

 

Kostprijs?

Voor dit peuterslapen betaalt u een bijdrage (1/3de dagdeel) aan de Dienst voor onthaalouders. De prijs wordt bepaald aan de hand van uw inkomen.

 

Zie bij ‘Communicatie’ en klik op ‘Persberichten’ en ‘De Droomkajuit’.