Schoollogo

DeArk kleur

Vrije Basisschool De Ark Koksijde

Deze naam werd heel bewust gekozen. De Ark is immers een woonboot waar iedereen van klein tot groot welkom is, zich thuis mag voelen.
De naam ‘De Ark’ en zijn symboliek komen in het logo volledig aan bod. Ongetwijfeld merkt u aanknopingspunten met het Bijbelverhaal: ‘De Ark van Noach’ (Genesis 6,9).

1. De kinderhoofdjes die naar buiten piepen en zich veilig voelen in de woonboot

Onze school mag een plaats zijn waar mensen samenkomen om te leven in het midden van een soms harde wereld. Vele kinderen brengen immers een geruime tijd van hun jong leven door in onze school.

2. Kinderhoofdjes zonder onderscheid

Elk kind is uniek met zijn eigen talenten, geaardheid en voorkomen. In ‘De Ark’ wordt iedereen gewaardeerd in zijn anders-zijn.

3. De Ark in volle zee

We willen kinderen leren de wereld beter te begrijpen door hen inzichten en vaardigheden aan te reiken en in te oefenen. Wanneer je de mensen en de wereld beter begrijpt, kan je pas doeltreffend gaan werken.
We willen zoeken naar antwoorden op vragen en problemen. Hierbij streven we naar een creatieve en verruimende aanpak van alles wat op ons afkomt.
We willen kinderen in aanraking doen komen met groene plekjes op aarde. Plaatsen waar reeds mooie dingen ‘kiemend’ aanwezig zijn.
Wij zijn een school in volle vaart met een uitgewerkt schoolwerkplan.

4. De duif

In het verhaal vliegt de eerste duif uit om land te zoeken maar keert naar De Ark terug om haar pootjes te laten rusten.
Op school leren we kinderen zelfstandig worden maar lukt het hen eventjes niet, dan staan we altijd klaar met zorgbrede aanpak.
De tweede duif keert met een olijftakje terug. Later symbool voor de ‘Vredesduif’.
Op school zeggen we ‘neen’ tegen ruzies en plagerijen. Elk jaar opnieuw lossen we enkele duiven, onze zesdeklassers, in de hoop dat ze vruchtbare grond vinden.

5. De regenboog (l’arc-en-ciel)

Met de regenboog bekennen wij kleur in onze schoolvisie.
Beste ouders en kinderen, dank om mee te kleuren en mee te varen.
Dank, voor uw vertrouwen in onze school.